Kallelse till årsmöte
Karlstad Klätterklubbs årsmöte 2023
I år sker årsmötet måndagen den 20 februari, kl 18.00 i stora konferensen i Innebandyarenen, Stadionvägen 1.
OBS! Får du inga mail så kontrollera din profil i idrottonline.se.
Stämmer din mailadress där så kontakta medlemsansvarig@karlstadklatterklubb.se
Inför årsmötet är det möjligt för medlemmar att lämna skriftliga motioner i frågor som de vill ta upp.
Sista inlämningsdagen för motioner är 6 februari och motionerna skickas till ordforande@karlstadklatterklubb.se
Verksamhetsberättelse, årsredovisning, revisorernas berättelse, verksamhetsplan samt motioner kommer att finnas tillgänliga på K3s hemsida senast en vecka före årsmötet. https://www.karlstadklatterklubb.se/
K3 bjuder på smörgåstårta och kaffe.
Glöm inte att medlemsavgift måste vara betald i god tid innan mötet för att du ska kunna få rösta.
Dagordning hittas HÄR
Verksamhetsberättelse för 2022 hittas HÄR
K3 Revision för 2022 hittas HÄR
Motion 1 "Höjning av avgifter" hittas HÄR
Motion 2 "Omfördelning av medlemsavgifter" hittas HÄR
Motion 3 "Ersättning vid tävling och klätterläger med svar" hittas HÄR
Motion 4 "Gästklättring för Värmlandsklubbar" hittas HÄR
Välkomna!
Hälsningar styrelsen K3
I våra barngrupper klättrar barn mellan c:a 8 och 13 år. Vårt fokus är klätterglädje och vi har för närvarande ingen tävlingsverksamhet. För att börja klättra hos oss ska ert barn ha fyllt 8 år, men för att ställas i kö räcker det att de fyllt 7 år.
Klättring sker i K3:s klätterhall i Karlstads innebandyarena. Vi börjar med topprep och bouldering. De som vill får sedan möjlighet att lära sig att ledklättra. Någon gång per år försöker vi att klättra utomhus på någon lämplig klippa.
Klättring för barn är en populär sport vilket tyvärr leder till att vi har mycket lång kö. Det kostar ingetatt stå i kö och man anmäler sitt barn genom att skicka ett e-postmeddelande till: barngrupp@karlstadklatterklubb.se.
I meddelandet skriver ni följande saker:
Barnets namn
Barnets födelsedatum (inte 4-sista siffrorna)
Vårdnadshavares namn
Vårdnadshavares e-postadress
Vi kommer att bekräfta att vi ställt barnet i kölistan och sedan kommer vi att meddela när vi har en plats.
K3 är en ideell förening och ibland behöver klubben stöd med olika saker, då förväntar vi oss att alla bidrar efter förmåga.
Frågor och svar:
Deltagande i barngrupp är gratis men både vuxen och barn måste vara medlem i K3. Som medlem är du försäkrad för händelser i vår klätteranläggning som en hemförsäkring vanligtvis inte täcker. Medlemskapet möjliggör även för oss att söka statligt bidrag för vårt ideella arbete. Se i övrigt kapitel om medlemskap och avgifter
Frågor, kontakta oss på barngrupp@karlstadklatterklubb.se
GDPR
I kölistan sparar vi namn på barnet och vårdnadshavaren, e-postadress till vårdnadshavaren och barnets födelsedatum samt vilket datum som barnet fördes upp på kölistan. Syftet med de sparade uppgifterna är att kunna återkoppla när vi har en plats. Barnets födelsedatum använder vi för att se till att barnet åldersmässigt hamnar i rätt grupp. Ibland sparas även information om eventuell tidigare klättererfarenhet, önskemål om träningsdag och om vårdnadshavare kan tänka sig att bli ledare.
Gallring sker inom 12 månader för personer som avanmält sig ur kön eller inte svarat på inbjudan till att börja klättra. När man blir medlem registreras man i stället i medlemssystemet som tillhandahålls av Riksidrottsförbundet, IdrottOnline, https://idrottonline.se/.
I ungdomsgrupp klättrar ungdomar från c:a 13 år. Främst består gruppen av ungdomar som tidigare har klättrat i barngruppen. I mån av plats tar vi också in nybörjare. Verksamheten är under dessa tillfällen inte styrd utan deltagarna förväntas ha eget intresse ochinitiativ att klättra. Rena nybörjare förväntas ha en engagerad vårdnadshavare som deltar aktivt under träningstillfällen, se nedan under Frågor och svar. Ambitionen är att ungdomarna ska utvecklas så att de får kunskaper som gör att de kan klättra självständigt på ett säkert sätt och vi strävar efter att deltagarna ska kunna ta rött ledkort som ger behörighet att både säkra och klättra led.
Flera av klättrarna i ungdomsgruppen är också ledare i klubbens barnverksamhet och vi satsar påledarutveckling med Svenska klätterförbundet och SISU.Klättring sker i K3:s klätterhall i Karlstads innebandyarena. Ibland arrangeras resor till andra klätterhallar och någon gång per år försöker vi att klättra utomhus på någon lämplig klippa.
Man anmäler sig genom att skicka ett epostmeddelande till ungdomsgrupp@karlstadklätterklubb.se
I meddelandet skriver ni vårdnadshavares namn, epostadress, ungdomens namn och födelsedatum (inte 4-sista siffrorna).
Vi kommer att bekräfta ansökan och återkomma när vi har en plats.
Frågor och svar:
Förutom att gå kurs och säkra min ungdom, vilka förväntningar finns på mig somvårdnadshavare?
Karlstad är ett gammalt floddelta vilket geologiskt betyder att vi inte har speciellt höga klippor och berg här. Det finns en hel del bouldering utspritt i närområdet och det finns en del repklättring av typen trad, sport och mix om du är beredd att åka några mil. Det finns även lite isklättring på några ställen.
Klätterområden i hela Värmland är nästan uteslutande dokumenterade på sajten/tjänsten www.27crags.com. För en länk till all klättring runt Karlstad så klicka HÄR
På tjänsten hittar du vägbeskrivning, topologier, leder och problembeskrivningar osv. Många gånger med betavideos för att beskriva var problem och leder går.
Innehållet på 27crags hanteras ej av föreningen Karlstad Klätterklubb utan är skapat med ideell kraft av värmländska klätterentusiaster.
Det rekommenderas att du ansöker om medlemskap i gruppen Värmland Collective på 27crags för att ta del av samtliga klätterställen då dessa annars kan kräva premium-medlemskap på sajten.
Det mest etablerade boulderområdet med flest bestigningar och får flest långväga besök är Dye i I2-skogen. Besökare borde dock utforska närområdet mer då det finns en hel del fin klättring häromkring
Varje år brukar Karlstad Klätterklubb traditionsenligt fira Climb in vid järnberget i Årjäng. Detta brukar ske första helgen i maj. Vi anordnar även ibland klubbresor till trevliga destinationer runtom i klättersverige och Norge.
Viktigt att tänka på!
Vid etablering av led/klippa/sten ska markägare tillfrågas, accessansvarig alltid rådfrågas och gällande praxis tillämpas.
Mer om access finns på Svenska klätterförbundets hemsida.
Grundkurs i inomhusklättring
Under grundkurs i inomhusklättring får deltagarna möjlighet att lära sig hur man säkrar, klättrar på topprep, leder mm.
Tillfälle att gå inomhuskurs ges sporadiskt och kursen tar två tillfällen (4 timmar per tillfälle) att genomföra.
Priset för inomhuskursen är 1500:- och då ingår ett medlemskap i Karlstad klätterklubb (och väggavgiften.
För att gå grundkurs i inomhusklättring gäller följande:
Kurser arrangeras vanligen under januari-februari och augusti-september.
Uppklättring
Om man redan kan klättra så kan man boka en tid med en instruktör och göra en så kallad uppklättring där man visar att man har de kunskaper som krävs.
Den som gör en uppklättring förväntas ha de kunskaper som lärs ut vid en kurs i inomhusklättring och vill man veta mer vad det innebär så beskrivs detta i Svenska Klätterförbundets officiella normer för ledkurs inomhusklättring.
Klätterhallen erbjuder inga upphängda rep för topprepsklättring.
Därför kräver vi att samtliga medlemmar ska ha kunskaper i ledklättring.
Se eventry.com för aktuella datum för uppklättring.
Uppdatering av tillfällen sker löpande under året.
Klippklättringskurs
Under klippklättringskursen får deltagarna möjlighet att lära sig topprepsankare, säkra med egna säkringar, firning osv.
Kursen hålls på klippa i närheten av Karlstad och brukar hållas i slutet av april. Kursen tar en helg i anspråk. Denna kurs förutsätter erfarenhet av klättring och medlemskap i Karlstad Klätterklubb.
Samtliga medlemmar får inbjudan till klippklättringskursen cirka en månad före genomförandet.
Alla som tecknar medlemskap i en förening som är ansluten till Svenska Klätterförbundet, vilket Karlstad klätterklubb är, omfattas av en medlemsförsäkring. Försäkringen börjar gälla då medlems är inbetald till föreningen.
Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under aktivitet inom klättring. Försäkringen gäller även under resor till och från klätteraktiviteter. Om aktiviteten sker på annan ort inom Norden gäller även försäkringen under resor och vistelse i direkt samband med denna.
Deltagare i prova-på verksamhet anordnad av föreningen är också försäkrade.
Försäkringen är en kollektiv försäkring och har därför vissa begränsningar. Den ersätter EJ en olycksfalls försäkring, Svenska klätterförbundet rekommenderar därför att alla ser över sitt försäkringsskydd och tecknar en individuell hem-/sjuk-/olycksfallsförsäkring.
Mer information om försäkringen finns att läsa på Svenska klätterförbundets hemsida under rubriken "Försäkringsinformation."
Som medlem i Karlstads klätterklubb kan du skaffa dig klubbkläder med K3`s logga på.
Hittills har medlemmar i Karlstads Klätterklubb gått till Grolls Yrkesbutik för att få vår logga tryckt på kläderna, vilket innebär att de har redan allt som behövs för ett tryck med K3 logga.
Du kan välja bland deras urval av kläder och då ingår trycket i priset, alternativt komma med egna kläder och betala för att få loggan tryckt.
Vid förslag av andra tryckdesign eller tjänster hos andra företag hör först med klätterklubbens styrelse.